Турция не възнамерява да спре проучването за природен газ край

...
Турция не възнамерява да спре проучването за природен газ край
Коментари Харесай

Ердоган не се отказва от сондажите за газ и от руските С-400

Турция не има намерение да спре изследването за природен газ край крайбрежията на Кипър макар заканите на Европейския съюз предходната седмица от наказания и забележителното напрежение в връзките с Атина и Никозия. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.
„ В региона имаме четири кораба и взехме ограничения. Премиерът на Гърция приказва самичък, само че без значение от това, което той споделя, ние имаме права там ”, уточни Ердоган пред депутатите от Партията на справедливостта и развиването (ПСР).
Ердоган реагира на изказване от предходната седмица на гръцкия министър председател Алексис Ципрас, който съобщи, че Атина " няма да разреши " на Турция да продължи с огласените проекти за разширение на зоната си на изследване в изключителната икономическа зона на Гърция.
" Докато не реализираме заслужено систематизиране на естествените запаси в Източното Средиземноморие, ще продължим да действаме уверено в региона ", сподели Ердоган, като добави, че Турция също ще предотврати всевъзможни старания за сондиране за газ, които " пренебрегват " правата на Турция и окупираната от турците северна част на Кипър.
Турският президент също изглеждаше безапелационен по въпроса за съветската система за противоракетна защита, като още един път подцени мощните американски възражения против нейното придобиване. „ Надяваме се да стартираме да получаваме системите за противовъздушна защита С-400, които поръчахме, идващия месец. Няма да създадем крачка обратно от това “, съобщи още Ердоган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР