Турция не се вслушва в изявления, а очаква конкретни действия,

...
Турция не се вслушва в изявления, а очаква конкретни действия,
Коментари Харесай

Турция: Искаме действия от Швеция

Турция не се вслушва в изказвания, а чака съответни дейности, съобщи представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик във връзка кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, заяви електронното издание на в. " Хюриет ".

Челик сподели това пред публицисти след съвещание на Централния изпълнителен комитет на ПСР, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не се вслушваме в изказванията по отношение на Швеция, до момента в който те не станат съответни. Изявлението е нещо хубаво, само че не е задоволително, до момента в който не бъде осъществено на процедура ", акцентира Челик.

Новият шведски министър-председател Улф Кристершон разгласи, че Швеция е изцяло ангажирана да извърши изискванията на тристранното съглашение, подписано в Мадрид и ориентирано към превъзмогване на възраженията на Турция против кандидатурата на Стокхолм за присъединение към НАТО дружно с Финландия.

Двете скандинавски страни внесоха кандидатурите си за участие в НАТО през юни, само че Турция изрази възражения, тъй като съгласно нея двете скандинавски страни толерират и даже поддържат терористични групи, измежду които и представители на Кюрдската работническа партия (ПКК). Според подписания в Мадрид тристранен меморандум Стокхолм и Хелзинки се ангажираха да не поддържат ПКК, сирийските кюрдски организации, които Анкара счита за подразделения на ПКК, както и така наречен от Анкара Фетуллахистка терористична организация (ФЕТО), която турските управляващи упрекват за опита за прелом в Турция през 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР