Турция не планира да прекратява отношенията си с НАТО след

...
Турция не планира да прекратява отношенията си с НАТО след
Коментари Харесай

Анкара: Турция не планира да прекратява отношенията си с НАТО

Турция не възнамерява да приключва връзките си с НАТО след случая по време на учения на Алианса в Норвегия. Това заяви представителят на турския президент Ибрахим Калън, преадде Българска национална телевизия.

„ Турция не възнамерява да приключва връзките си с НАТО след този случай. Анкара желае да разбере по какъв начин подобен случай може да се случи по време на учения на Алианса и може ли сходно нещо да се повтори “, сподели той, представен от Анадолската организация.

В понеделник основният консултант на Реджеп Ердоган – Ялчън Топч, сподели, че Анкара би трябвало да премисли връзките си с НАТО. По думите му това е организация, която „ се отнася враждебно към един от своите членове “ и не е единственият вероятен вид за Турция.

Напрежението сред Анкара и НАТО се усили, откакто на 18 ноември Ердоган съобщи, че по време на учения в Норвегия негова фотография и на създателя на турската република Кемал Ататюрк са били употребявани за означение на условни съперници. По тази причина 40 турски военни бяха отзовани от учението.

В същото време в. „ Сабах “ оповестява, че съгласно норвежки механически помощник от турски генезис в затворената осведомителна мрежа на НАТО са се появявали пародийни известия от името на Ердоган.

Министърът на защитата на Норвегия се извини на Турция, като същото направи и генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. От своя страна Ердоган уточни, че сходен случай „ не може да бъде завършен с просто опрощение “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР