Турция не може да стане член на Европейския съюз, заяви

...
Турция не може да стане член на Европейския съюз, заяви
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Турция не може да е член на ЕС, нека да е ясно

Турция не може да стане член на Европейския съюз, съобщи Манфред Вебер, водещият претендент на Европейската национална партия (ЕНП) за идните европейски избори, добавяйки, че ще завърши договарянията за присъединение, в случай че управлява Европейската комисия, оповестява " Ройтерс ".

Турция твърди, че участието в Европейски Съюз остава една от главните й стратегически цели, макар че договарянията за присъединение, които публично стартираха през 2004 година са в застой от години.

Вебер, дясноцентристкият претендент за ЕНП, който желае да ръководи Европейската комисия след изборите за Европейски парламент през май, изясни пред немски консерватори в Бавария, че " всички желаят положителни връзки с Турция, всички желаят да се работи и в тясно съдействие ".

" Но в случай че стана ръководител на Комисията, тогава ще инструктирам офисите в Брюксел да прекратят договарянията с Турция за присъединение към Европейския съюз ", разяснява той измежду възторжени овации, добавя " Ройтерс ".

" Турция не може да стане член на Европейския съюз, дано да е ясно ", добави Вебер.

През октомври президентът Ердоган разяснява, че ще обмисли опцията за референдум по отношение на кандидатурата на Турция за присъединение към Европейски Съюз, сигнализирайки за неспокойствие от процеса, който съгласно него е превдварително решен от предубеждения против мюсюлманите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР