Турция може да започне сухопътна операция в Сирия, заяви турският

...
Турция може да започне сухопътна операция в Сирия, заяви турският
Коментари Харесай

Ердоган: Турция може да предприеме сухопътна операция в Сирия

Турция може да стартира сухопътна интервенция в Сирия, съобщи турският президент Реджеп Таип Ердоган.

" Не е несъмнено, че тази интервенция ще бъде лимитирана единствено до въздушна ", разясни Ердоган пред кореспонденти, до момента в който се връщаше в Турция от Катар. 

" Компетентните органи, нашето министерство на защитата и началникът на генералния щаб дружно ще решат равнището на мощ, което би трябвало да бъде употребявано от нашите сухопътни сили ", сподели Ердоган.

" Вече предупредихме, че ще накараме тези, които нарушават границите ни, да си платят ", сподели той.

Ердоган приказва, откакто при удар от сирийска територия бяха убити минимум трима души, в това число дете, в граничен турски град.

Ударите бяха нанесени ден откакто Турция нанесе въздушни удари по бази на неразрешени кюрдски бойци в Северна Сирия и Ирак, които съгласно нея се употребяват за осъществяване на " терористични " набези на турска територия.

При нощните налети в Северна и Североизточна Сирия са починали минимум 31 души, заяви основаната във Англия мониторингова група Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида. Те са били ориентирани основно против позиции, държани от сирийските кюрдски сили. 

Офанзивата с кодово име " Операция " Claw-Sword " се организира седмица след гърмежа в центъра на Истанбул, при който починаха шестима души и бяха ранени 81, а за нападението Турция упрекна Кюрдската работническа партия (ПКК).

От десетилетия ПКК води кървясъл протест в страната и е оповестена за терористична група от Анкара и западните ѝ съдружници. Тя обаче отхвърля да е забъркана в детонацията в Истанбул. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР