Турция може да започне новата учебна година и дистанционно, заяви

...
Турция може да започне новата учебна година и дистанционно, заяви
Коментари Харесай

Турция може да започне новата учебна година дистанционно

Турция може да стартира новата образователна година и отдалечено, съобщи просветителният министър на страната Зия Селчук, представен от частната турска телевизия НТВ.

По думите на министъра просветителната система е подготвена за всеки един вид, който ще бъде определен според от епидемиологичната конюнктура в страната. По проект образователната година следва да бъде открита на 31 август, само че това също не е изрично, уточни Селчук, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ако кажат да отворим учебните заведения на 31 август, сме подготвени за това. Готови сме и за разбъркан модел. Не се съмнявайте, че сме подготвени и за напълно отдалечено образование ", сподели министърът.

Той увери, че просветителната система е готова също да приложи всички нужни защитни ограничения при положение на физическо завръщане в учебните заведения - маски, хигиена и прочие

Затегнат надзор на ограниченията против COVID-19 в Турция от през днешния ден

"Ще се срещнем с данните в края на август и ще действаме съгласно тази картина при започване на септември. Ако ни кажат: "не отваряйте още известно време, продължете отдалеченото образование ", ние ще го създадем, няма никакъв проблем ", съобщи още Селчук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР