Турция може да започне нова операция в Сирия, ако кюрдските

...
Турция може да започне нова операция в Сирия, ако кюрдските
Коментари Харесай

Турция допусна нова операция в Сирия, Русия и САЩ не изпълнявали обещаното

Турция може да стартира нова интервенция в Сирия, в случай че кюрдските бойци, считани от нея за терористи, не си тръгнат от района. Това съобщи министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация и " Ройтерс ".

По думите му Съединени американски щати и Русия не извършват заложеното първо в постигнатото в диалог сред Анкара и Вашингтон преустановяване на огъня в интервенция " Извор на мира ", а по-късно - на срещата сред президентите на Турция и Русия в Сочи.

Разговорът на държавните глави Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин докара до договорка, даваща опция на Турция да сътвори така наречен безвредна зона в Северна Сирия, където да върне избягали от войната. За задачата взаимни руско-сирийски патрули трябваше да подсигуряват, че бойците от Силите за отбрана на народа (YPG), които бяха гръбнакът в обединението на Съединени американски щати и Силите за отбрана на народа против " Ислямска страна ", ще се изтеглят от региона към границата.

Това обаче не се е случило и " в случай че не получим резултат ", ще създадем нужното, съобщи Чавушоглу.

Операция " Извор на мира " промени съотношението на силите в Северна Сирия, като изтика Съединени американски щати в североизточния завършек на страната и даде на режима на Башар ал Асад надзор върху част от териториите, загубен още в ранните години на почналата при започване на десетилетието война.

Вашингтон се отхвърли от цялостно евакуиране, само че след това реши да остави сили, които да " пазят петрола " в регионите на залежи в страната. Американски сили даже започнаха нови взаимни патрули със Сирийските демократични сили и бяха упрекнати от Анкара, че не престават да работят с терористи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР