Турция може да закупи руски изтребители Су-57 вместо американските F-35,

...
Турция може да закупи руски изтребители Су-57 вместо американските F-35,
Коментари Харесай

Yeni Safak: Турция може да замени F-35 със Су-57

Турция може да закупи съветски изтребители Су-57 вместо американските F-35, заяви вестник Yeni Safak, базирайки се на източници. Турция може да вземе такова решение, в случай че Съединени американски щати блокират доставката на изтребителите F-35, поради покупката от страната на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400.

" Анкара не има намерение да се откаже от правото си на самолети, които ще получи през юни ", се споделя в публикация, написа Блиц.

През декември 2017 година Турция и Русия подписаха кредитно съглашение за С-400. Анкара закупи две батареи Зенитно ракетни комплекси, които ще се обслужват от турски личен състав.

Страните се договориха за софтуерно съдействие в региона за развиване на производството на С-400 в Турция.

Съединени американски щати и представителите на НАТО неведнъж подлагаха на критика Анкара за тази договорка. Помощникът на генералния секретар Уес Мичъл съобщи, че покупката на С-400 може да повлияе отрицателно на доставката на Турция на американските F-35. В отговор от турският външен министър Мевлют Чавушоглу даде обещание, че Анкара ще предприеме ответни ограничения против Вашингтон, в случай че доставката на изтребители бъде блокирана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР