Турция може да закрие военно - въздушната база Инджирлик, която

...
Турция може да закрие военно - въздушната база Инджирлик, която
Коментари Харесай

Ердоган: Мога да затворя Инджирлик

Турция може да закрие военно - въздушната база Инджирлик, която е хазаин на нуклеарни бойни глави на Съединени американски щати. Мярката ще е в отговор на заканите от американските наказания и резолюцията на сената на Съединени американски щати, в която се признава за геноцида на всеобщите убийства на арменци преди век.

Това съобщи в неделя президентът Тайип Ердоган.

" Ако е належащо да създадем такава стъпка, несъмнено, че имаме властта... Ако това е належащо, дружно с нашите делегации, ще затворим Инджирлик, в случай че е належащо ", сподели Ердоган.

Турция може също по този начин да затвори радарната база на Куреджик, в случай че е належащо, добави той. " Ако ни заплашват с използването на тези наказания, несъмнено, ние ще отмъстим ", сподели Ердоган.

Турция осъди мярката на Сената на Съединени американски щати предходната седмица. Ердоган предложи в неделя Анкара също да може да отговори с парламентарни резолюции, признаващи убийствата на коренните американци през предишните епохи като геноцид в Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР