Турция може да възобнови военната операция в Сирия. Това е

...
Турция може да възобнови военната операция в Сирия. Това е
Коментари Харесай

Турция заплашва да възобнови военната операция в Сирия

Турция може да възобнови военната интервенция в Сирия. Това е декларирал външният министър на страната Мевлют Чавушоглу.

" Съединени американски щати и Русия не започнаха нужните стъпки. Ако териториите не бъдат изчистени (от кюрдските формирования), то тогава ние ще стартираме интервенцията още веднъж “, цитира дипломата изданието Yeni Safak.

Според думите на Чавушоглу, Москва и Вашингтон " към момента не са изпълнили обещанията си ". Той прибавя, че Турция " обезателно би трябвало да се освободи от опасността от тероризъм ".

Припомняме, Турция стартира военната интервенция „ Източник на мира “ в Северна Сирия на 9 октомври. В отговор президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за налагане на наказания. А на 17 октомври Съединени американски щати и Турция се договориха да прекратят интервенцията в Сирия.

Окончателното решение за ориста на „ Източник на мира “ бе взето на 22 октомври на договарянията сред съветския президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган./ Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР