Турция може да посредничи за преговори на нейна територия между

...
Турция може да посредничи за преговори на нейна територия между
Коментари Харесай

Турция може да посредничи за среща между Запада и Москва

Турция може да посредничи за договаряния на нейна територия сред Москва, Вашингтон, Париж, Лондон и Берлин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи опцията водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган да обсъдят на идната си среща в Астана провеждането на сходни договаряния на Руската федерация с четирите западни страни. Той обаче посочи, че Русия не е получавала по дипломатически път никакви съответни оферти за провеждането на територията на Турция на договаряния сред Москва и Запада, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Турският в. " Миллиет " заяви преди дни, че Турция възнамерява да провежда договаряния на съветската страна с Англия, Германия, Съединени американски щати и Франция по тематиката за Украйна, само че тази информация не беше публично доказана, припомня ТАСС. Но в отговор на журналистически въпрос дали е допустимо двамата водачи Путин и Ерддоган да обсъдят самодейността на Анкара за реализиране на такива договаряния, Песков отговори утвърдително.

На 12 и 13 октомври в столицата на Казахстан Астана ще се организира шестата среща на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия (CICA), припомнят турски медии. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР