Турция може да купи руски изтребители Су-57 ако САЩ решат

...
Турция може да купи руски изтребители Су-57 ако САЩ решат
Коментари Харесай

Турция може да купи руски изтребители Су-57, ако САЩ блокират доставката на F-35

Турция може да купи съветски изтребители Су-57 в случай че Съединени американски щати решат да блокират доставката на F-35 за страната, в отговор на придобиването на съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400, написа турският всекидневник Yeni Safak, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

По-рано тази седмица комисията по защита на американския Сенат предложи проектозакон, в който се планува блокиране на договорката за продажба на изтребители F-35 на Турция на съображение, че Анкара е арестувала жителя на Съединени американски щати Андрю Брънсън и е сключила контракт за закупуване на съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400 през декември м.г.

Действията на американските законотворци раздразниха за следващ път турското държавно управление, което към този момент неколкократно съобщи, че е готово да разшири съдействието си с Русия, което не би трябвало да значи утежняване на връзките със Запада, написа гръцкото издание.

Су-57 е едноместен незабележим многоцелеви изтребител от пето потомство, който сега минава тествания. Първият тестов полет беше извършен през 2010 година и се чака самолетът да влезе в серийно произвеждане през 2019 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР