Турция може да бъде държана отговорна за екзекуциите на няколко

...
Турция може да бъде държана отговорна за екзекуциите на няколко
Коментари Харесай

ООН призова Турция да разследва екзекуциите в Сирия

Турция може да бъде държана виновна за изтезанията на няколко кюрдски бойци и един политик, осъществени от обвързвана с нея група, заяви Ройтерс, като се базира на Службата на Върховния комисар за правата на индивида на Организация на обединените нации.

Видеозаписи, на които се твърди, че се виждат изтезанията, бяха публикувани по обществените мрежи през уикенда, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Говорителят на висшия комисар Рупърт Колвил сподели на брифинг в Женева, че службата работи да придобие видеоматериала от изтезанията, евентуално осъществени от от бунтовници от подкрепяната от Турция формация Ахрар ал Шаркия покрай Манбидж.

" Турция може да бъде оповестена за страна, виновна за нарушаванията (на човешките права - б.ред.) от обвързваните с нея групировки, доколкото Турция упражнява в действителност надзор върху тези групировки или върху интервенциите, в хода на които са осъществени тези нарушавания ", съобщи Колвил и прикани турските управляващи " неотложно да стартират независимо и без значение следствие ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР