Турция критикува нови доставки на оръжие от САЩ за формирования

...
Турция критикува нови доставки на оръжие от САЩ за формирования
Коментари Харесай

Анкара към Вашингтон: Спрете им оръжията

Турция подлага на критика нови доставки на оръжие от Съединени американски щати за формирования на Сирийските демократични сили /СДС/, оповестява ТАСС. Критика по този въпрос насочи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конференция в Анкара.

Всяка доставка на оръжие в Сирия съставлява опасност освен за териториалната целокупност, само че и за нашата национална сигурност, означи Чавушоглу.

По-рано сирийският вестник "Ал Ватан " заяви, че Вашингтон е трансферирал през границата с Ирак огромна пратка оръжие и муниции във военните бази в Тал Байдар, Рмейлан, Рас ал Айн и Еш Шадад, ситуирани в провинция Хасака. Конвои са били изпратени също в Тал Абияд и Кобане, където се намират огромни хранилища с оръжие.

През последните години Анкара подлага на критика Съединени американски щати поради оказваната от тях поддръжка за кюрдските формирования в Сирия. В състава на Сирийските демократични сили /СДС/ влизат сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.
 Анкара към Вашингтон: Спрете им оръжията
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР