Турция, която провежда тестове с руската отбранителна система C-400, предизвиква

...
Турция, която провежда тестове с руската отбранителна система C-400, предизвиква
Коментари Харесай

Американският държавен секретар недоволства заради С-400 в Турция

Турция, която организира проби с съветската отбранителна система C-400, провокира " угриженост ", съобщи американският държавен секретар Майк Помпео във вторник, само че добави, че договарянията сред Вашингтон и Анкара за разрешаване на казуса към момента са в ход.
Изказвайки се на конференция, Помпео съобщи, че Съединените щати са дали ясно на Турция да разбере, че Вашингтон желае да види Анкара да се отдалечи от цялостната употреба на системата за Противовъздушна отбрана С-400.
" Да, това провокира угриженост ", сподели Помпео, когато беше запитан за известията, че турски военни самолети F-16 прелитат над столицата на страната Анкара в понеделник, с цел да тестват новата съветска ракетна система С-400.
" Надяваме се. Все още приказваме с турците, към момента се опитваме да намерим пътя пътя си по този въпрос ", сподели той по отношение на натиска на Съединени американски щати върху Турция да се откаже от съветските ракети.
Забележките на Помпео пристигнаха след среща сред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Вашингтон, където и двамата водачи организираха диалози за превъзмогване на възходящите разлики сред съдружниците в НАТО, като се стартира от заканите за наказания поради закупуването от Турция на С-400 до политиката в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР