Турция изпраща нов посланик в София. За пръв път в

...
Турция изпраща нов посланик в София. За пръв път в
Коментари Харесай

Турция изпраща жена за нов посланик в София

Турция изпраща нов дипломат в София. За пръв път в историята на турската дипломация жена-дипломат ще заема посланическия пост в България.

Айлин Секизкьок ще смени на поста в София досегашния дипломат Хасан Улусой, който ще замине като дипломат на Турция в Белгия.

През Хасан Улусой предложи „ по-ефективно проучване на турски език в учебните заведения в България " в тирада при откриването на нов цех за произвеждане на автомобилни елементи край Кърджали. Това провокира бурни реакции у нас, съобщи бТВ.

Външното ни министерство реагира остро на изявлението, управляващите у нас привикаха дипломата да даде пояснения за думите си. Посланикът изясни в своя отбрана, че думите му са били неправилно интерпретирани.

Указът за новите назначения на турските посланици беше оповестен от министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, а описът с имената бе оповестен от Анадолската организация.

Айлин Секизкьок постъпва на работа в турското външно министерство на 19 години, като по това време е най-младата жена в системата на турската дипломация.

Завършила е интернационалните връзки, заемала е длъжността заместник-директор в отдела за сигурност и разузнаване.

Интересна детайлност е, че брачният партньор на Айлин Секизкьок - Хасан Секизкьок, също е посланик и е назначен за дипломат на Турция в Северна Македония.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР