Турция изпълнява задължения си по отношение на борбата с нелегалната

...
Турция изпълнява задължения си по отношение на борбата с нелегалната
Коментари Харесай

Демерджиев: Амбицирани сме да развием още повече отношенията си с Турция

Турция извършва отговорности си във връзка с битката с незаконната миграция. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешни работи на Република Турция Джелялетин Гювенч след срещата си с вътрешния министър Иван Демерджиев у нас.

Във връзка с убития граничар на българо-турската граница Гювенч сподели, че турската страна е подготвена да окаже морална и материална поддръжка на фамилията на починалия. От своя страна Демерджиев съобщи, че е належащо Европейският съюз да бъде притеглен в битката с мигрантската рецесия.

" Готови сме за все по-нарастващо съдействие. Изпълняваме своите отговорности, и ще продължим да го вършим. Нашето съдействие към този момент дава съответни резултати. Двустранният търговски продан към този момент е над 7 милиарда Долара, което дава отговор на потребностите на народите на двете страни “, съобщи Гювенч.

" Набелязахме тематиките, редица инфраструктурни планове, нуждата от още по-тясно взаимоотношение при битката с незаконната миграция. Обсъдихме опциите за развиване на двата съществени пункта сред страните ни /„ Капитан Андреево “ и „ Лесово “/ и изразихме упоритостта на българската страна тези пунктове на процедура да бъдат по този начин преустроени, че да добият напълно нова функционалност “, добави Демерджиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР