Турция изнася стоки за 223 държави и региони по света.

...
Турция изнася стоки за 223 държави и региони по света.
Коментари Харесай

Икономиката на Истанбул е по-голяма от гръцката

Турция изнася артикули за 223 страни и райони по света. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на експортьорите Исмаил Гюле на третия Истанбулски стопански конгрес, заяви БГНЕС.

Конференцията е проведена от Конфедерацията на бизнесмените, Асоциацията на туристическите организации и компанията " Кул реклам ".

Износът на Истанбул доближава 85 милиарда $, а Брутният вътрешен продукт - 257 милиарда $. Икономиката на града на Босфора изпреварва стопанската система на такива страни, като Финландия, Египет, Португалия и Гърция, акцентира Исмаил Гюле.

" Истанбулският стопански конгрес и други огромни мероприятия имат голям принос за развиването на мегаполиса. Целта на форума е подобряването на бизнес средата, която ще разреши да се сключат нови съглашения и да се усили стокообмена с още 1 милиард $ ", уточни той, представен от Анадолската организация.

Въпреки такива отрицателни феномени, като комерсиалните войни и протекционистката политика, Турция за последните 10 месеца е нараснала своя експорт с 2,6%, съобщи Исмаил Гюле.

" Наблюдаваме развиването в Евразия, Азия и Океания. Всичко това основава огромни благоприятни условия за Турция ", счита той. Гюле напомни, че Турция заема шесто място в света по брой на туристите.

" 550 хиляди души посещават страната ни за медицински туризъм. Над 100 хиляди студенти от 182 страни следват висше обучение в нашите университети. Турция заема второ място в света след Съединени американски щати по експорт на сериали и филми. Турция изнася своя продукция в 223 страни и райони по света ", заключи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР