Турция има цял остров, пригоден за изолиране на болни в

...
Турция има цял остров, пригоден за изолиране на болни в
Коментари Харесай

В Турция има остров Карантина, на него изолирали болни

 Турция има цялостен остров, приспособен за уединяване на заболели в предишното. Той даже носи името Карантина.

Отделен от град Урла с тънка сухопътна линия - дребният остров се трансформира в заразен център по времето на Османската империя и получава името Карантина. Съоръженията са издигнати благодарение на френски специалисти. Структурата на острова е била пригодена особено за битката със болести като холера и чума. Използван е в интервала 1865-1869 година, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Измир карантината се ползва за първи път в региона, наречена Карантинен окръг през 1840 година. Тъй като град Измир се разраства бързо, изолационният център се реалокира в град Урла.

През 19 век не е имало избрани международни научни практики и стандарти за периода и разпоредбите на карантина. Въпреки това методите, употребявани на острова, не се разграничават от познатите през днешния ден. Директорът на музея - Тургут Йълмаз, е безапелационен - системата на работа е същата.

Харата слагали облеклата си в специфични мрежи във въртящите се шкафове. След това чиновниците стартират процеса по стерилизация с пара, като шкафовете се въртят на 360 градуса.

Следващата стъпка за болните е била да се изкъпят и да бъдат прегледани от доктор.

Хората, за които се е считало, че са здрави, са били поставяни под карантина за приблизително от 8 до 10 дни. Болните са били държани под надзор в специфични отделения за лекуване. А умрелите са били погребвани в дълбоки гробове, заровени с вар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР