Турция има аудозапис, който показва, че саудитският журналист Джамал Хашоги

...
Турция има аудозапис, който показва, че саудитският журналист Джамал Хашоги
Коментари Харесай

Турция има аудиозапис, който доказва убийството на саудитския журналист

Турция има аудозапис, който демонстрира, че саудитският публицист Джамал Хашоги е бил погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Информацията е на организация Ройтерс, която се базира на собствен източник.

 © Българска телеграфна агенция
Доказателството е било споделено с трети страни, измежду които Кралството и Съединени американски щати, показва още източникът. По-рано през днешния ден турски и саудитски представители инспектираха постройката на саудитското консулство. Огледът е част от общото следствие на гибелта на Хашоги, инициирано от Анкара и Риад. Хашоги - един от ярките критици на властта в Саудитска арабия, е в неопределеност от началото на октомври, след посещаване на дипломатическата задача в Истанбул.

Медиите тиражират информация, че той е бил погубен по разпореждане на Риад. Обвинения, които кралството изрично отхвърля. Случаят утежни съществено връзките на Саудитска Арабия с обичайно близки нейни съдружници. По разпореждане на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Риад отпътува американският държавен секретар Майк Помпео, в опит да помогне за разрешаването на случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР