Турция има алтернативи да компенсира американските санкции в многополюсна и

...
Турция има алтернативи да компенсира американските санкции в многополюсна и
Коментари Харесай

Ето как реагира Анкара на американските санкции

Турция има други възможности да компенсира американските наказания в многополюсна и разнообразна международна система, съобщи ръководителят на турското Велико национално заседание Мустафа Шентоп, като означи, че въпросът за глобите е употребен от Вашингтон, с цел да окаже психически напън върху страните.

"САЩ изтеглят картата на глобите като опасност, когато имат проблеми във връзка с поддържането на връзките с разнообразни страни ", сподели Шентоп пред Aнадолската организация в Скопие, представена от БГНЕС.

В същото време честата приложимост на глобите като опасност от Съединените щати ги направи неефективни, съобщи Шентоп, отбелязвайки, че не счита, че последният законопроект, утвърден от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ще има някакво въздействие върху турската стопанска система.

Шентоп означи, че глобите няма да попречат на отбранителния потенциал на Турция, защото страната има други възможности при съществуването на разнообразна световна система.

Той продължи да спори, че Турция към този момент е била изправена пред неофициална глоба с опитите на Съединени американски щати да в профил турската страна от програмата за изтребителя Ф-35.

"Това не е ли глоба, ембарго? Не видяхме ли сходен случай във връзка с дронове и ракети „ Пейтриът “? ", попита той и означи, че предходното негативно отношение на Съединени американски щати към Турция е довело до закупуването от Турция на съветски ракети с-400.

"Турция е в развой на оценка на други възможности за Ф-35, както знаете ", сподели Шентоп и добави, че "Турция не е лимитирана до Съединени американски щати или друга страна. "
Във връзка с изменящата се световна динамичност ръководителят на турския парламент акцентира, че светът в този момент е многополюсен, за разлика от двуполюсния модел на ХХ век.

Шентоп посети Северна Македония, с цел да означи Деня на турския език на 21 декември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР