Турция и Судан подписаха споразумения на стойност 100 милиона долара

...
Турция и Судан подписаха споразумения на стойност 100 милиона долара
Коментари Харесай

Турция и Судан се споразумяха за 100 млн. долара в енергетиката и селското стопанство

Турция и Судан подписаха съглашения на стойност 100 милиона $ в региона на енергетиката и селското стопанство, съобщи Ройтерс, базирайки се на турското министерство на земеделието и горите.

Судан е определил 780 500 хектара земя за вложения на частни турски компании, разгласи турското ведомство, добавяйки, че това ще " обезпечи сигурност на питателните доставки за Турция, Судан и трети страни ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Турската петролна корпорация (TPAO) и суданското министерство на газа и петрола също подписаха съглашение за създаване на нефтено находище, което на първия стадий ще докара до инвестиция от 100 милиона $, съобщи още турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Министерството не прецизира естеството или мястото на инвестицията, само че турската Анадолска организация цитира думите на Пакдемирли, че става въпрос за съглашение за сондажи.

Турската банка Зираат катълъм ще отвори клон в Хартум за усилване на финансовите връзки и ще бъдат облекчени митническите процедури за импорт на машини и съоръжение от Турция в Судан, съобщи още министерството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР