Турция и САЩ се споразумяха за създаване на съвместна работна

...
Турция и САЩ се споразумяха за създаване на съвместна работна
Коментари Харесай

Турция и САЩ създадоха работна група за С-400

Турция и Съединени американски щати се споразумяха за основаване на взаимна работна група по отношение на покупката на съветската Противовъздушна отбрана система от страна на Анкара. Министърът на външните работи разгласи, че са почнали механически договаряния, предава РИА Новости.
Съединените щати вкараха наказания против турски държавни чиновници и ведомства, виновни за покупката на С-400. В телефонен диалог държавният секретар е декларирал на турския си сътрудник Чавушоглу, че съветските системи подлагат на заплаха американските военни.
 Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати
Турция няма да изостави съветската система за противоракетна защита С-400 поради американските наказания и ще предприеме реципрочни стъпки,...
Доставката на новите съветски системи С-400, провокирали рецесия в връзките сред Анкара и Вашингтон, стартира през юли 2019 година Съединени американски щати настояха Турция да се откаже от договорката и в подмяна на това да купи американските системи „ Patriot ”. В противоположен случай заплашиха да задържат или въобще да анулират продажбата на изтребители F-35 за потребностите на Турция, както и да вкарат наказания в сходство с CAATSA (закон за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати чрез санкции). Анкара отхвърли да отстъпи и продължи да договаря за спомагателни доставки на С-400. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР