Турция и САЩ не водят каквито и да било преговори

...
Турция и САЩ не водят каквито и да било преговори
Коментари Харесай

Турция: Не преговаряме със САЩ за деескалация в района на Африн

Турция и Съединени американски щати не водят каквито и да било договаряния за опция за деескалация в региона на сирийския град Африн, където турската войска прави интервенцията " Маслинова клонка ". Това съобщи представителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Вчерашното изказване на представителя на министерството на защитата на Съединени американски щати, че Турция и Съединени американски щати водят дипломатически договаряния за разновидности за деескалация в Африн, не подхожда на действителността. Турция не води никакви дипломатически договаряния със Съединени американски щати за Африн, се споделя в изказването на Аксой.

Според информация на турския в. " Сабах " представител на Пентагона е декларирал, че се водят договаряния сред Турция и Съединени американски щати за деескалация в Африн.

Офанзивата на турските въоръжени сили " Маслинова клонка ", ориентирана основно против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), стартира на 20 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР