Турция и Русия очевидно не са равни по размер и

...
Турция и Русия очевидно не са равни по размер и
Коментари Харесай

Турция ще разгроми Русия в Сирия

Турция и Русия явно не са равни по мярка и военни благоприятни условия. Но в случай че войските на тези страни вземат участие в бойни дейности в Сирия, Турция ще има преимущество. „ Съотношението на силите в Сирия явно не е в интерес на Русия “, споделя Майкъл Кофман, специалист по съветската войска, който работи в Центъра за военноморски разбори, написа американското списание The National Interest.

Как е допустимо това? Русия е била суперсила в предишното и към момента разполага с огромна войска и най-големият боеприпас от нуклеарни оръжия в света. Турция, като една от най-силните членки на НАТО, е със междинна мощ и няма нуклеарно оръжие, съобщи организация " Фокус ". Но в този случай всичко се дефинира от географското местонахождение.

Военното предимство на Русия не въздейства на позицията ѝ в североизточната част на Сирия, където сирийският съдружник на Москва мина в нахлуване, пробвайки се да върне контрола над провинция Идлиб, ситуирана на границата с Турция, и да прогони турските войски и сирийските въстанически сили, които ги поддържат. В Сирия Русия има единствено една огромна военновъздушна база – Хмеймим, ситуирана в северозападната част на Сирия наоколо до пристанищния град Латакия, и една военноморска база в Тартус. Това основава уязвимости. А съветската група, наброяваща няколко хиляди души личен състав и десетки самолети, е мощно подвластна от доставките по море. Корабите от Русия би трябвало да преминат през Босфора, който се управлява от Турция, и едвам по-късно те могат да влязат в сирийските пристанища на Източното Средиземноморие. За разлика от Съединени американски щати, Русия няма огромна военнотранспортна авиационна група, която да обезпечава разположените в чужбина експедиционни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР