Турция и Русия може да се договорят в близките дни

...
Турция и Русия може да се договорят в близките дни
Коментари Харесай

Турция и Русия преговарят за създаване на наблюдателни пунктове в Сирия

Турция и Русия може да се договорят в околните дни за основаване на наблюдателни пунктове в Сирия, съобщи в изявление за катарската телевизия Ал Джазира турският министър на защитата Хулуси Акар, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вярвам, че в околните дни взаимните руско-турски патрули ще бъдат още по-успешни и потребни. Ние продължаваме да поставяме старания за определяне на цялостен режим на преустановяване на огъня, с цел да могат хората в района да се върнат към естествения и спокоен живот. Във връзка с това ние правим нужната съгласуваност с Русия в избрани региони на Сирия. Освен турско-руските патрули се водят и договаряния за основаване на няколко наблюдателни пункта, в околните дни ще имаме по-определена информация по този въпрос ", сподели Акар.

На 9 октомври Турция предприе интервенция " Извор на мира " в Североизточна Сирия против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/, обсъждани от Анкара като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/. По-късно Анкара прекрати военната интервенция, откакто подписа две обособени съглашения с Вашингтон и с Москва, предвиждащи евакуиране на СЗН от множеството от техните позиции в пограничния регион.

Операцията даде опция на Анкара да откри надзор над линия наоколо до границата си с дължина 120 километра и дълбочина от трийсетина километра сред градовете Тал Абияд и Рас ал Айн. Съвместните руско-турски патрули се реализират според меморандума от Сочи, контрактуван от президентите на Турция и Русия на 22 октомври.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР