Турция и подкрепяната от нея бунтовническа Сирийска национална армия започнаха

...
Турция и подкрепяната от нея бунтовническа Сирийска национална армия започнаха
Коментари Харесай

Ердоган налага свой мир с армия в Сирия

Турция и подкрепяната от нея бунтовническа Сирийска национална войска започнаха военната интервенция против сирийските кюрди. " Ние ще ударим терористичните групировки „ Ислямска страна “ и ПКК в Северна Сирия ", заяви турският президент Реджеп Ердоган. " Нашата цел е да унищожим терористичния кулоар, който се прави опит да бъде открит на южната ни граница, и да донесем мир в района ", написа Ердоган в Туитър. Операцията, наречена " Извор на мира ", ще отстрани терористичната опасност за Турция и ще обезпечи завръщането на сирийските бежанци в страната им с помощта на безвредната зона в региона, написа той. " Ще защитим териториалната целокупност на Сирия и ще освободим хората в района от терора ", добави президентът. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу уточни, че Анкара ще осведоми всички наранени страни и сирийското държавно управление за интервенцията в Североизточна Сирия. Политиките на Съединени американски щати в Сирия могат да подпалят целия район, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Турска авиация и артилерия е почнала да поразява позиции в Сирия незабавно след обявлението на Ердоган. Според сирийската държавна телевизия турската войска е направила бомбардировки по град Рас ел Айн в северозападната част на провинция Хасака, също по този начин е било ударено село Ал Маджараф в покрайнините на града и позиции на сирийските кюрди в Ал Машраф и Харбат ал Банат.  Според телевизия " Ихбария " се следи бягство на бежанци от град Рас ел Айн, където американски войски имаха наличие до понеделник. Селото е стотици километри източно от река Ефрат. Водените от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) потвърдиха военната интервенция. Пресцентърът им заяви, че военни самолети към този момент бомбардират Североизточна Турция и се основава " голяма суматоха ". Според Съюз на демократичните сили е нужно основаването на " зона, неразрешена за полети " за предотвратяване от турска експанзия. Те оповестиха и обща готовност по продължение на границата с Турция.

930712 НАСТОЯВАНЕ

Турция прикани Европа да одобри назад своите жители, които бяха хванати като джихадисти в Сирия. " Основната причина за казуса там е, че страните на генезис не желаят да ги одобряват назад ", сподели Ибрахим Калън, представител на турското президентство, пред Би Би Си. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп " беше прав за това ", добави той. " Такива страни като Германия, Франция, Италия, Англия, Белгия не желаят да ги вземат назад, само че те са техни жители. Те би трябвало да ги вземат, да ги съдят и да следват правосъдния развой ". Калън сподели, че Турция ще подсигурява, че пандизчиите от ИД няма да бъдат пуснати на независимост.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР