Турция и ЕС искат да засилят двустранната търговия и инвестициите,

...
Турция и ЕС искат да засилят двустранната търговия и инвестициите,
Коментари Харесай

Турция и ЕС искат да засилят двустранната търговия и инвестициите

Турция и Европейски Съюз желаят да засилят двустранната търговия и вложенията, съобщи турският министър на търговията Рухсар Пекджан, представена от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Пекджан приказва нощес на конференция в Брюксел след срещи с европейски представители, измежду които бе еврокомисарят по търговията Фил Хоган.

Имахме ползотворна среща с еврокомисаря Фил Хоган, с който обсъдихме редица въпроси от двустранен интерес, уточни Пекджан.
Тя сподели, че двете страни са подготвени да водят разговор, с цел да може икономическите връзки сред Турция и Европейски Съюз да разпрострат същинския си капацитет. Пекджан уточни, че тематика номер едно на срещата е бил въпросът, обвързван с актуализирането на митническия съюз сред Европейски Съюз и Турция.

Турският министър на търговията сподели още, че е бил разискван и казусът, обвързван с ограниченията на Европейски Съюз против вноса на стомана.
За страдание турската стоманена промишленост усети най-силно въздействието на ограниченията на Европейски Съюз против вноса на стомана, въпреки да не са ориентирани непосредствено към Турция, уточни Пекджан.

Тя посочи, че с европейските представители са изразили предпочитание комерсиалните връзки сред Турция и Европейски Съюз да оказват помощ за " съживяването " на политическите връзки по сред им. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР