Турция е започнала де факто сухопътна военна операция в контролирания

...
Турция е започнала де факто сухопътна военна операция в контролирания
Коментари Харесай

Турция де факто започна операция в района на Африн в Сирия

Турция е почнала " де факто " сухопътна военна интервенция в следения от кюрдски милиции анклав Африн в Северна Сирия, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
" Антитерористичната интервенция в Африн де факто към този момент стартира ", сподели Ердоган, представен от Анадолската организация.
Президентът още веднъж подлага на критика американската поддръжка за сирийските кюрди от Партията на демократичния съюз /ПДС/ и Силите за отбрана на народа /СЗН/. По неговите думи, Западът би трябвало да осъзнае, че Турция е съдружник, " с който би трябвало да се преценява и да сътрудничи в района ", показва ТАСС.
Анкара счита СЗН за формация, обвързвана с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).
Президентът добави, че " някои хора се пробват да ни излъжат, като сменят името на силите в Сирия, само че името на тези сили е ПКК ", показва Ройтрес.
Ердоган посочи, че идната цел на турските въоръжени сили ще бъде регионът на Манбидж, заяви в. " Хюриет дейли нюз ".
" Обещанията, които ни дадоха по отношение на Манбидж, не бяха спазени. Така че никой не може да възрази, в случай че ние създадем това, което е належащо ", уточни президентът, имайки поради уверенията на Съединени американски щати, че СЗН ще се изтеглят от региона на Африн.
" След това, малко по малко, ние ще прочистим нашата страна до иракската граница от тази терористична болест, която се пробва да обсади страната ни ", посочи Ердоган.
Турският министър на защитата Нуреттин Джаникли сподели през вчерашния ден, че турската атака в Африн на процедура е почнала, имайки поради турския артилерийски обстрел на региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР