Турция е започнала частичните си плащания за руски газ в

...
Турция е започнала частичните си плащания за руски газ в
Коментари Харесай

Турция вече плаща част от руския газ в рубли

Турция е почнала частичните си заплащания за съветски газ в рубли. Това съобщи турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез в изявление за телевизия TRT Haber.

" Както знаете,, частичното разплащане към този момент е почнало. Възнамеряваме да засилим работата си в тази посока ", означи Дьонмез.

По негови думи през идващите месеци Москва и Анкара възнамеряват да усилят каузи на заплащанията в локални валути в областта на енергийната търговия.

" Търговията ни с Русия продължава на доста фронтове. Енергетиката безспорно е един от най-големите разноски, само че тя е обвързвана и с туризма, с питателните артикули. В продължение на съвсем 5-6 години и двамата водачи (президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин - б.р.) показват желание да продължат пътя към търговия в национални валути ", означи той.
 Путин: Турция ще заплаща една четвърт от газа в рубли
Путин: Турция ще заплаща една четвърт от газа в рубли

Русия е подготвена доста да усили износа за Турция във всички области, които съставляват интерес

Миналия месец, в коридорите на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана, Ердоган организира среща при закрити врата с Путин, който за първи път насочи предлагането си

Путин изложи концепцията си за експорт на повече синьо гориво през газопровода " Турски поток ", минаващ под Черно море към Турция, като посочи, че страната е най-хубавият маршрут за пренасочване на доставките на газ към Европейския съюз

От своя страна Ердоган съобщи, че, с цел да дефинират най-хубавото място за евентуалния газоразпределителен център. Той изрази мнение, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява като най-удачното място.

" Турски поток " беше публично пуснат в употреба през януари 2020 година

Газопроводът, който разрешава на Москва да заобиколи Украйна като директен маршрут за Европа, придвижва съветски газ до Южна Европа през Черно море и Турция.
 Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция
Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция

Анкара и Москва стартират взаимна работа по проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР