Турция е взела решение за привеждане на необходимата военна техника

...
Турция е взела решение за привеждане на необходимата военна техника
Коментари Харесай

Турция е привела военна техника в състояние на повишена готовност заради плаващите мини

Турция е взела решение за привеждане на нужната военна техника в положение на нараснала подготвеност поради носещите се във водите на Черно море мини, заяви през днешния ден министърът на защитата Хулуси Акар, представен от Анадолската организация.

" Миночистачи и морски патрулни самолети са приведени в нараснала подготвеност поради заплахата от морски мини. Всички сигнали се проучват, а мините се унищожават ", съобщи Акар, като добави, че " в този подтекст ние си сътрудничим с Румъния и България, които също имат изход на Черно море ".

На 26 март турските медии оповестиха, че обект, наподобяващ мина, е бил видян в Босфора от риболовци. По-късно министерството на защитата на Турция удостовери, че това е била мина, която сполучливо е обезвредена.

Акар съобщи, че е разискал въпроса с представители на Руската федерация и Украйна. Той означи, че след случая в региона са ситуирани дежурни миночистачи на турските военноморски сили, написа Българска телеграфна агенция.

Вчера турски военни оповестиха, че са унищожили още една мина, открита покрай границата с България.

Румънското министерство на защитата също заяви през вчерашния ден, че е обезвредило плаваща в Черно море мина на към 70 километра от брега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР