Турция е удвоила вноса на петрол от Русия тази година,

...
Турция е удвоила вноса на петрол от Русия тази година,
Коментари Харесай

Турция е удвоила вноса на петрол от Русия

Турция е удвоила вноса на нефт от Русия тази година, демонстрират данни на Refinitiv Eikon на фона на граничното съдействие в бизнес сред двете страни и най-много в енергийната търговия в изискванията на наложените от Запада наказания против Москва.

Търговията сред Турция и Русия процъфтява от пролетта, откакто турски компании, които нямат възбрана да търгуват с Русия, се намесиха, с цел да запълнят празнината, основана от европейските компании, които напуснаха Русия след нашествието й в Украйна по-рано през годината. Самата Русия дефинира дейностите си в Украйна като “специална военна интервенция. ”

Турция е нараснала вноса на нефт от Русия до над 200 000 барела дневно от началото на годината спрямо едвам 98 000 барела дневно за същия интервал пред 2021 година, демонстрират данните на Refinitiv, представени от Ройтерс.

Турция не наложи наказания на Русия поради дейностите й в Украйна, заявявайки, че продължава да разчита на съветските енергийни доставки.

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Ердоган се срещнаха по-рано през месеца и се споразумяха за усилване на бизнес съдействието сред двете страни.

Турската рафинерия Tupras ще закупува към 111 000 барела дневно от Русия в интервала януари – август тази година спрямо едвам 45 000 барела дневно за същия интервал предходната година.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР