Турция е сред най-важните поддръжници на Украйна във военно отношение.Вероятно

...
Турция е сред най-важните поддръжници на Украйна във военно отношение.Вероятно
Коментари Харесай

Турската Байкар подарява 3 ударни дрона на Украйна

Турция е измежду най-важните поддръжници на Украйна във военно отношение.

Вероятно без турските дронове страната нямаше да успее да окаже толкоз сполучлива опозиция на армията на Руската федерация.

В същото време турското военно произвеждане си направи изключителна реклама в действителна война, което ще донесе поръчки за стотици милиони от целия свят. 

Доставките на турско оръжие, което унищожава жива мощ на Русия и военна техника въобще не пречи Путин и Ердоган да показват отлични връзки. 

Турската компания Baykar реши да даде гратис три ударни дрона " Байрактар " (Bayraktar) за украинските въоръжени сили. Парите за закупуването на дроновете се събираха от благотворителен фонд на шоумена и доброволец Сергей Притула, съобщи Актуално.

" Компанията Baykar е осведомена, че сумата за акцията " Народен Bayraktar " е събрана, само че няма да одобри заплащане. Ние молим събраните средства да се насочат за помощ към битката на народа на Украйна. Трогнати сме от тази взаимност и решителност пред лицето на непреодолимото предизвикателство ", се споделя в известие на компанията. 

Припомняме, че на 29 май жителите на Литва събраха 5 млн. евро за закупуването на дронове " Байрактар " за укранските военни. Събирането на сумата лиши едвам 3 дни, вместо плануваните три седмици. Тогава турската компания още веднъж реши да съобщи на Литва дроновете гратис. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР