Турция е решила повече да не пречи на сирийските бежанци

...
Турция е решила повече да не пречи на сирийските бежанци
Коментари Харесай

Турция пуска бежанците към Европа след гибелта на 22 войници в Сирия

Турция е решила повече да не пречи на сирийските бежанци в опитите им да доближат Европа по суша и море. На турската полиция, брегова защита и гранични елементи е подредено да не реагират.

Това оповестяват " Ройтерс " и турски медии, базирайки се на публични източници. Засега няма публично изказване по въпроса, само че всички настояват, че отварянето на границите ще трае 72 часа.

Причината е, че след въздушен удар от авиацията на Башар ал Асад против турска база в северозападна Сирия, при който са починали най-малко 22 бойци. Първоначалните данни бяха за над 30 жертви, само че по-късно губернаторът на провинция Хатай уточни, че още над 20 бойци се прибавят към убитите по-рано през днешния ден други 9 техни сътрудници.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и свика изключително съвещание на съвета за национална сигурност.

Решението за отваряне на границите към Европа било взето поради невъзможността да бъдат спрени към 1 милион сирийци на границата с Турция, бягащи от бомбардировките на сирийската и съветската авиация в провинция Идлиб.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР