Турция е приключила подготовката за операция в Сирия източно от

...
Турция е приключила подготовката за операция в Сирия източно от
Коментари Харесай

Турция приключи подготовката за нова операция в Сирия

Турция е завършила подготовката за интервенция в Сирия източно от река Ефрат. Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии

" Районът е съвсем прочистен от " Ислямска страна ". (...) Измислиха новата организация " Сирийски демократични сили ". В реалност това е трик, тя с нищо не се разграничава от " Отрядите за отбрана на народа " на сирийските кюрди. В нейните редици влизат няколко терористични организации ", разяснява Ердоган пред публицисти.

" Турция не има намерение да си затваря очите за поддръжката на Съединени американски щати за терористите " Отряди за отбрана на народа " и ПКК (Кюрдската работническа партия) ", добави турският държавен глава.

По-рано Турция и Съединени американски щати реализираха договореност за основаването на координационен център за взаимни интервенции и планувана зона за сигурност в Северна Сирия на изток от Ефрат.

Сирия упрекна Турция и Съединени американски щати в нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на страната.

Преди дни Ердоган съобщи, че Анкара ще бъде подготвена да стартира интервенция в Североизточна Сирия в границите на две седмици, в случай че не бъдат подхванати съответни ограничения за основаване на зона за сигурност дружно със Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР