Турция е поискала от САЩ да вдигнат търговските бариери между

...
Турция е поискала от САЩ да вдигнат търговските бариери между
Коментари Харесай

Турция призова САЩ да вдигнат търговските бариери между двете страни

Турция е поискала от Съединени американски щати да вдигнат комерсиалните бариери сред двете страни по време на диалог през днешния ден, отдаден на внезапното повишение на размера на двустранната търговия, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Вашингтон и Анкара си сложиха амбициозна цел да усилят четирикратно комерсиалната си замяна до 100 милиарда $ годишно, макар изгледите за американски наказания по отношение на купените от Турция съветски системи за противовъздушна защита С-400.

Турският министър на търговията Рухсар Пекджан сподели, че в диалог с американския си сътрудник Уилбър Рос е изразила очакване Съединени американски щати да вдигнат „ някои бариери и политики ”, прилагани от американската администрация, които съставляват спънка за увеличение на размера на двустранната търговия.

Белият дом разгласи през май, че приключва преференциалното комерсиално съглашение с Турция, заявявайки, че равнището на икономическо развиване на южната ни съседка към този момент не изисква поддръжка.

Турция е застрашена и от наказания от своя съдружник в НАТО поради покупката на съветските системи С-400.

Пекджан сподели, че е разискала с Рос увеличението на турския експорт в региона на гражданската авиация, автомобилната промишленост, както и износа на бижута, мебели, текстил и готово облекло.

Американското посолство заяви, че Рос и Пекджан са се съгласили, че увеличението на размера на търговията до 100 милиарда $ ще изисква усилена работа от двете страни. По данни на Съединени американски щати търговията с Турция е достигнала 24 милиарда $ през 2017 година

Следващият диалог на двамата министри на търговията е плануван идната седмица в Анкара. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР