Турция е изпратила досега в Египет 11 самолета с хуманитарна

...
Турция е изпратила досега в Египет 11 самолета с хуманитарна
Коментари Харесай

Близо 1000 турски граждани са блокирани в Газа

Турция е изпратила до момента в Египет 11 самолета с филантропична помощ, която да бъде доставена в линията Газа. Кораб, претрупан с здравно съоръжение за полеви лечебни заведения, лекарства и други помощи, също е достигнал до Египет, съобщи турският министър на външните работи Хакан Фидан пред комисиите по обмисляне и бюджет и по външна политика във Великото национално заседание, осведомиха от пресслужбата на турския парламент.

По думите на Фидан към сегашния миг Турция е евакуирала от линията Газа общо 170 свои жители и техни близки, които са минали през граничния пункт " Рафах " в Египет, преди да се върнат на родна земя, предава Българска телеграфна агенция.

" В линията Газа под обсада обаче се намират още 983 турски жители и техни близки. Продължаваме напъните за безвредното им извеждане от Газа ", уточни през вчерашния ден турският външен министър пред Народното събрание.

Той акцентира, че турската страна организира дейна дипломация за определяне на мир и сигурност в района, за развиване на благосъстоянието, подсилване на интернационалните връзки на градивна основа и реализиране на световни цели.

Според Хакан Фидан разнообразни провокации като въоръжени спорове, тероризъм, противозаконна миграция, ксенофобия и ислямофобия се задействат и подхранват взаимно.

" В тази среда, с нашите възходящи благоприятни условия и качества, ние организираме мощна дипломация на терен и на масата, употребявайки детайли на мека и твърда мощ ", съобщи турският външен министър. Той акцентира, че " страните в района би трябвало да са единни, с цел да окажат напън на Израел с цел да спре офанзивите против Газа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР