Турция е изпратила 35 войници в Либия в подкрепа на

...
Турция е изпратила 35 войници в Либия в подкрепа на
Коментари Харесай

Ердоган: Изпратили сме 35 войници в Либия, но те няма да участват в битки

Турция е изпратила 35 бойци в Либия в поддръжка на държавното управление в Триполи, само че те няма да вземат участие в борби, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен през днешния ден от турския вестник " Хюриет ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Турция ще има роля на координатор. Войниците няма да се бият ", съобщи Ердоган за вестника, отговаряйки на въпроси по отношение на турското военно наличие в Либия.

Турският парламент позволи предходната седмица в Либия да бъдат ситуирани турски военни, което последва настрана съглашение за изпращане на военни специалисти и на оръжия, признато като закон от Народното събрание още през декември, предава Българска телеграфна агенция.

" Целта на турските въоръжени сили не е да се бият, а да обезпечат преустановяване на огъня в Либия, до момента в който поддържат държавното управление в Триполи ", разясни Ердоган, като назова това държавно управление законно.

Правителството в Триполи, което е интернационално прието, се пробва да се оправи с атака на неприятелски режим в либийския Изток и със силите, които са лоялни на либийския боен Халифа Хафтар.

Анкара дружно с Италия и Катар поддържат държавното управление в Триполи, до момента в който източното държавно управление се употребява с поддръжката на Русия, Йордания, Обединените арабски емирства и други основни арабски страни.

Ердоган сподели също, че към " 2500 наемници от съветската частна военна компания Вагнер " се бият на страната на силите на Хафтар, което Москва отхвърля. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР