Турция е изключително надежден партньор на Европейския съюз за справяне

...
Турция е изключително надежден партньор на Европейския съюз за справяне
Коментари Харесай

Германия: Турция е изключително надежден партньор на ЕС

Турция е " извънредно благонадежден сътрудник " на Европейския съюз за справяне с бежанската рецесия, съобщи държавното управление на канцлера Ангела Меркел.

Заместник-говорителят на държавното управление Улрике Демер изрази на конференция в Берлин уговорката на Германия по договорката за бежанците сред Европейски Съюз и Турция от 2016 година, която дейно спря потока на сирийските бежанци в Европа.

„ Декларацията сред Европейски Съюз и Турция от 18 март 2016 година е наш взаимен триумф и е във съвместен интерес на Европейски Съюз и Турция “, съгласно Демер, който съобщи, че Европейски Съюз и Турция са решени да продължат използването й.

Тя похвали Турция, че е приела близо 4 милиона бежанци, избягали от революция в прилежаща Сирия - предоставяйки съществени услуги, жилища, здравна и просветителна поддръжка.

" Това, което прави Турция, заслужава високо самопризнание, " сподели тя, представена от Анадолската организация.

Демер съобщи, че финансовата поддръжка на Европейски Съюз за сирийските бежанци е подобрила изискванията им на живот и съглашението е било сполучливо за прекъсването на противозаконната миграция през Егейско море и за спасяването на животи.

Понастоящем Турция е хазаин на близо 4 милиона сирийци. Анкара също по този начин обезпечава отбрана и филантропична помощ на близо 6 милиона сирийци в Северна Сирия. Турция е похарчила над 40 милиарда $ от ресурсите си за бежанците и публични чиновници акцентират, че Европейски Съюз би трябвало да направи повече, с цел да разпредели заслужено тежестта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР