Турция е информирала Русия за развоя на събитията в сирийския

...
Турция е информирала Русия за развоя на събитията в сирийския
Коментари Харесай

Турция отхвърли твърденията на Русия, че не е била информирана за Идлиб

Турция е уведомила Русия за развоя на събитията в сирийския регион Идлиб, сподели представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Турция Йомер Челик, представен от Ройтерс. По този метод той отхвърли изказванията на Москва, че Русия не е била осведомена за напредванията на турските сили, което е довело до загиването на шестима турски военнослужещи при сирийски обстрел, предава Българска телеграфна агенция.

Според Русия турските военни попаднали под обстрела на държавни сили на Сирия в Идлиб, които стреляли по терористи, защото турската страна не е предизвестила Русия за напредванията си.

" Изявленията, че Русия не е била осведомена, не са правилни. Турция обезпечава постоянна и навременна информация на Русия. Тя ги осведоми (руснаците) и за този най-нов случай. Не е вярно да се споделя, че не е споделена информация. Наличните механизми са били употребявани както постоянно ", написа Челик в Туитър.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи от Москва, че съветските и турските военни се намират в непрекъснат контакт във връзка с обстановката в Сирия, като при нужда може бързо да бъде координиран и телефонен диалог сред президентите на двете страни.

Турската частна телевизия НТВ заяви, че поради обстановката в Идлиб е било анулирано наличието на турския министър на защитата Хулуси Акар в държавната делегация, водена от Ердоган, която през днешния ден е на посещаване в Украйна. Вместо това Акар е провел среща в Анкара с началника на генералния щаб на армията Яшар Гюлер и с командващите трите рода въоръжени сили, след което се е отправил към сирийската граница, показва НТВ. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР