Турция е готова за възможна военна операция на изток от

...
Турция е готова за възможна военна операция на изток от
Коментари Харесай

Турция заяви, че страната е готова да нахлуе в Сирия

Турция е подготвена за допустима военна интервенция на изток от река Ефрат в Северна Сирия, където да откри зона за сигурност, предава министерството на защитата в Анкара, предава Anadolu Agency.
„ Установяването на зона за сигурност е от особена значимост за сирийциите, с цел да имат те безвреден живот поради нейното значение за стабилността и мира в нашия район, съобщи министерството в известие в „ Тwitter “.
„ Турските сили за сигурност в никакъв случай няма да толерират основаването на терористичен кулоар на нашите граници. Всички мерки за интервенцията са завършени “, добави турското министерство.

Припомняме, че стана ясно, че Турция е нанесла удари от въздуха против щаб на кюрдски отряди в североизточната сирийска провинция Ал Хасеке, съобщи РИА Новости.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще бъде подложен под увеличаващо се напрежение, откакто Белият дом разгласи, че ще изтегли войските си от Сирия, преди „ от дълго време плануваната “ турска интервенция.
Доналд Тръмп въпреки всичко изключи разновидността Съединени американски щати да оказват помощ на Турция за военната намеса и се зарече, че „ в случай че Турция направи нещо, което аз, в моята огромна и ненадмината мъдрост, счета за (нередно), то аз тотално ще унищожа и изпепеля стопанската система на Турция “.
Анкара стигна до съглашение с Вашингтон за установяването на зона за сигурност в Северна Сирия по-рано, само че на няколко пъти съобщи, че не е удовлетворена от постигнатия напредък, като неколкократно заплашваше и с военни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР