Турция е готова да използва руската ваксина срещу новия коронавирус,

...
Турция е готова да използва руската ваксина срещу новия коронавирус,
Коментари Харесай

Турция е готова да използва руската ваксина срещу коронавирус

Турция е подготвена да употребява съветската ваксина против новия ковид, написа турският вестник Hurriyet, представен от " Фокус ". Ето какво написа още той:
" Руският президент Владимир Путин съобщи, че в страната му е записана първата в света коронавирусна ваксина. Путин сподели още, че една от дъщерите му е тествала имунизацията върху себе си.
В конкуренцията „ кой ще е първият, който откри ваксина против ковид “, Русия се разгласи за водач. Руският президент Владимир Путин означи: „ Русия стана първата страна в света, която създаде и публично записва ваксина против Сovid-19. Тази ваксина работи много дейно и образува постоянен имунитет. Искам също да подчертая, че имунизацията е минала всички нужни клинични изпитвания. "
Не са следени странични резултати  
Путин сподели, че фамилията му също директно е асъдействало за развиването на имунизацията: „ Една от дъщерите ми взе участие в процеса на тестване на коронавирусна ваксина, която е записана и способства за нейното развиване. След първата имунизация температурата й се увеличи до 38 градуса, на идващия ден - спадна до 37 с малко, не се следят други странични резултати.
Въпросът коя от дъщерите на съветския водач е тествал имунизацията, стана обект на общ интерес. Путин има две дъщери: Мария Воронцова и Катерина Тихонова. Руските медии допуснаха, че това може да е Мария Воронцова, най-голямата щерка на Путин, която е акционер в здравна компания, наречена NOMECO, която беше основана през 2019 година
Името - " Спутник V "  
Ваксината, създадена вследствие на взаимната работа на Руския народен проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалей “, и на съветското Министерство на защитата, получи името „ Спутник V “. Съобщава се, че имунизацията се ползва на два стадия и образува имунитет, който продължава до две години. Планира се всеобщата имунизация в Русия да стартира през октомври.
СЗО: Ние сме в контакт с Русия  
Официалният представител на Световната здравна организация (СЗО) Тарик Язаревич, изказвайки се на брифинг в Женева, направи сдържано изказване: „ Ние сме в непрекъснат контакт със съответните съветски институции и организации и продължаваме да обсъждаме въпроса за вероятната предварителна подготовка на имунизацията. Целият свят търси избавление от тази пандемия. "
Ако СЗО утвърди имунизацията, Турция ще я употребява
След известието на Русия за регистрацията на имунизацията, членовете на турския теоретичен съвет за ковид подчертаха, че имунизацията би трябвало да получи утвърждение на СЗО, с цел да може да бъде употребена в Турция. Благодарение на двустранния протокол за ваксини сред нас и Русия, Турция ще бъде една от първите страни, които ще получат имунизацията след нейното утвърждение. 
Има избрани критерии  
Проф. Д-р Мустафа Хасьокюс: „ Има критерии, открити от СЗО. Преди имунизацията да се продава в аптеките, тя би трябвало да премине през стадиите на тестване на животни, моделни проби на животни и най-после проби на хора. Всички проучвания би трябвало да се правят в границите на тези правила. Има и правила, открити у нас от Министерството на здравеопазването. Все още не знаем за стадиите на развиване на имунизацията в Русия. Русия обаче е в контакт със СЗО. Ако имунизацията бъде утвърдена, това ще бъде доста щастлива вест. Светът работи върху създаването на доста разновидности на ваксини и се надявам, че всички те ще дадат отлични резултати. "
Защитната успеваемост е значима  
Доцент Сема Култуфан Туран съобщи: „ Новината, че е открита ваксина, несъмнено, е доста обнадеждаваща. В момента се ревизират етапите на проучване. Но към момента няма детайлности и не знаем какъв брой дълго имунизацията ще има предпазен резултат, ще забележим това в близко бъдеще. "
 
Какво става с американската ваксина ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР