Турция е фаворит в надпреварата за локация на бъдещия завод

...
Турция е фаворит в надпреварата за локация на бъдещия завод
Коментари Харесай

Турция е фаворит за новия завод на Škoda в Източна Европа

Турция е любимец в конкуренцията за локация на бъдещия цех на Volkswagen в Източна Европа. Очаква се фабриката да създава модели на Škoda и Seat и да отвори 5000 работни места.

Новото дружество на немския тръст би трябвало да бъде построено в Турция, съгласно източници на немското списание Automobilwoche.

" Турция е любимец. Окончателното решение обаче би трябвало да бъде взето в идващите седмици ", споделя източникът на изданието.

Шефът на Škoda Бернхард Майер обаче не е удостоверил избора на място за новия цех. " Имаме избор от доста разновидности ", показва той пред Automobilwoche.

 България и Турция в конкуренция за нов цех на Škoda
България и Турция в конкуренция за нов цех на Škoda

Чешката марка ще строи нови заводи, с цел да удовлетвори възходящото търсене

През последните месеци автомобилната компания избира основно сред България и Турция за новата си индустриална мощ, като се заприказва и за Румъния .

Турският научноизследователски фонд за автомобилно произвеждане е изиграл основна роля за решението на Volkswagen, съгласно немското автомобилно списание AutomobilWoche. Новият цех в Турция се чака да бъде пуснат в употреба през 2022 година

Германският колос от дълго време се нуждае от ново произвеждане, с цел да освободи място за електрически модели в съществуващите си фабрики. Компанията от дълго време преглежда опциите за вложения в чужбина и избира Турция поради опита й в автомобилното произвеждане, се споделя в обявата на AutomobilWoche.

 VW и Skoda в спор за завода в Източна Европа
VW и Skoda в спор за завода в Източна Европа

Концернът възнамерява фабрика в България или Румъния

Затоплянето на връзките сред Турция и Германия също е изиграло роля в избора на Volkswagen.

Щом бъде приключен, заводът ще създава моделите Škoda Karoq и Seat Ateca. Двата модела сега се създават от фабриката на Škoda в Квасини, Чехия. В това дружество ще се трансферира производството на Volkswagen Passat, а немските заводи на концерна ще се насочат напълно към електрически модели.

Като част от подготвяното съдействие с Ford, VW може да трансферира производството на някои от лекотоварните си коли в заводите на американската компания в Турция. Очаква се немската компания да реалокира производството на 150 000 до 180 000 лекотоварни коли годишно в южната ни съседка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР