Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да

...
Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да
Коментари Харесай

Турция е изтеглила проучвателния си кораб „Оруч Реис“, за да даде възможност за дипломация с Гърция

Турция дава късмет на разговора с Гърция, само че няма да се откаже от сеизмичните изследвания за въглеводороди в региона на Източното Средиземноморие. Това сподели президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган пред кореспонденти в Истанбул. Ердоган бил подготвен да се срещне с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис – персонално или посредством видеоконферентна връзка, с цел да разискват напрежението сред двете прилежащи страни.

Турция е изтеглила проучвателния си транспортен съд „ Оруч Реис “ от Източното Средиземноморие, с цел да даде опция за дипломация с Гърция, само че това не значи, че турските интервенции в региона са завършили, сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Корабът „ Оруч Реис “ се върна във водите край южния турски окръг Анталия в неделя за „ рутинна поддръжка “ съгласно Анкара. Този ход беше избран от Гърция като позитивна стъпка за понижаване на напрежението по отношение на офшорните естествени запаси и морската пълномощия в Източното Средиземноморие.

Ердоган сподели също, че е подготвен да се срещне с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис персонално или посредством видеоконферентна връзка, с цел да обсъдят напрежението в Източното Средиземноморие и разногласията за морските зони.

Турският президент разяснява и динамичната обстановка с ковид в страната – по думите му здравното министерство ще предприеме нови ограничения за въздържане на инфекциите, чийто брой продължава да нараства. Сред последните ограничения, които Анкара предприе, бяха възбрана на сватбените церемонии и ограничение на броя на пасажерите в публичния превоз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР