Турция би отхвърлила всяко предложение за партньорство с ЕС различно

...
Турция би отхвърлила всяко предложение за партньорство с ЕС различно
Коментари Харесай

Анкара: ЕС, искаме пълноправно членство

Турция би отхвърлила всяко предложение за партньорство с Европейски Съюз друго от пълноправното участие, съобщи турският министър за връзките с Европейски Съюз, като предизвести, че сегашната обстановка не дава учредения на Анкара да резервира съглашението си с блока за въздържане на миграцията, съобщи Reuters.

"Привилегировано партньорство или различен сходен метод - не одобряваме нищо такова съществено. На Турция не може да се предлага сходно нещо ", съобщи в изявление Йомер Челик.

"Както и да бъде наречено, привилегировано партньорство или съдействие против тероризма, сходно предложение няма даже да бъде прегледано от Турция ", добави министърът.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи преди две седмици, че развитията в Турция не разрешават прогрес по пътя й към евроинтеграция, продължаващ от десетилетия, припомня организацията. Той уточни, че полемиките би трябвало да сменят фокуса си, като загатна за опцията за някакъв тип партньорство за Анкара.



Челик съобщи, че Европейски Съюз не съблюдава всички договорености от съглашението за преодоляване на миграцията към Европа, подписано с Турция, на която в подмяна бяха предоставени 3 милиарда евро финансова помощ за бежанците.

На процедура няма причина за Анкара да продължава да е в действие това съглашение, сподели Челик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР