Турция арестува двама разузнавателни агенти, които признават, че шпионират арабски

...
Турция арестува двама разузнавателни агенти, които признават, че шпионират арабски
Коментари Харесай

Турция арестува шпиони на ОАЕ във връзка със случая Кашоги

Турция арестува двама разследващи сътрудници , които признават, че шпионират арабски жители за Обединените арабски емирства , и изследва дали идването в Турция на един от тях е обвързвано с убийството на Джамал Кашоги , съобщи почитан турски представител, представен от " Ройтерс ".

Един от двамата мъже идва в Турция през октомври 2018 година, дни след убийството на Кашоги, в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул , изяснява той и добавя, че другият идва да помогне на сътрудника си с натоварената работа .
 Интерпол търси 20 души по случая
Интерпол търси 20 души по случая " Кашоги "

Това е направено по искане на Турция

" Разследваме дали идването на първото лице в Турция е обвързвано с убийството на Джамал Кашоги ", разяснява служителят, добавяйки, че лицето е следено през последните шест месеца .

" Възможно е да има опит за събиране на информация за араби, в това число политическите дисиденти, които живеят в Турция . "

Арестите са осъществени в понеделник в Истанбул като част от интервенция на контраразузнаването . Турските управляващи намират и криптиран компютър, намиращ се в прикрито поделение .

Длъжностното лице декларира, че изказванията на арестуваните мъже допускат, че тяхната разследваща интервенция е ориентирана към политически изгнаници и студенти .
 Европейски Съюз разкритикува Саудитска Арабия за правата на индивида
Европейски Съюз разкритикува Саудитска Арабия за правата на индивида

Това е триумф за Европа - да бъдат обединени за това

Припомняме, журналистът на The Washington Post Джамал Кашоги изчезна през октомври предходната година , откакто отиде в Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Въпреки че Консулството твърдеше, че журналистът е излязъл незасегнат от там, американският вестник първи заяви, че в реалност Кашоги е малтретиран, погубен и разчленен . Заради огромния интернационален напън Саудитска Арабия призна, че той фактически е умрял в Консулството.

Централно разузнавателно управление на САЩ и някои западни страни имат вяра, че принцът правоприемник , фактическият държател на Саудитска Арабия, е наредил убийството , което саудитските управляващи отхвърлят. Саудитската прокуратура повдигна обвинявания против 11 неидентифицирани обвинени, в това число пет, които биха могли да бъдат подложени на смъртно наказване по обвинявания в предписание и осъществяване на закононарушението.

В началото на април, Агенция Франс Прес осведоми, че държавното управление на Саудитска Арабия обезщетява децата на убития Кашоги с жилища за милиони долари и месечна отплата в размер на хиляди долари.
 Убийците на Кашоги работили без да пита
Убийците на Кашоги работили без да пита

Ал Джубейр показва, че наемниците надвишили пълномощията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР