Турция започна военна операция в Северна Сирия, за да отговори на надвиснала

...
Турция започна военна операция в Северна Сирия, за да отговори на надвиснала
Коментари Харесай

Турция оправда военната операция в ООН като борба срещу тероризма

Турция  стартира военна интервенция в Северна Сирия , " за да  отговори на надвиснала терористична опасност " и ще нападна единствено терористи. Това написа турският дипломат в Организация на обединените нации Феридун Синирлиоглу в писмо до ръководителя на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осведоми ТАСС, представена от news.bg.

``
реклама

Днес Съветът за сигурност ще проведе  изключително съвещание във връзка със почналата през вчерашния ден турска интервенция  срещу сирийските кюрди в Сирия.

" Турция стартира Операция " Източник на мир " на 9 октомври 2019 година в сходство с правото на самозащита, обрисувано в Член 51 от Хартата на Организация на обединените нации, с цел да отговори на надвиснала терористична опасност, да подсигурява сигурността на Турция по границата, да обезврежда терористите, като се стартира от регионите по границата до турската територия и освободи сирийците от тиранията на сирийския клон на ПКК (Кюрдската работническа партия), PKK/PYD/YPG, както и от ДАЕШ ", написа турският посланик.

Посланикът акцентира, че " националната сигурност на Турция е  под директна и непосредствена заплаха от терористични организации , които работят източно от Ефрат в Сирия ".

В писмото се показва страдание, че " п реговорите със Съединени американски щати за основаване на безвредна гранична зона от терористите в Североизточна Сирия  по границата на Сирия и Турция в отговор на законните терзания в областта на сигурността на моята страна остават  неубедителни макар доброжелателните ни старания ".

Дипломатът отбелязва, че интервенцията е  ориентирана единствено към терористите и техните скривалища, убежища, места, оръжията, колите и оборудването.

В писмото се твърди, че са взети  защитни ограничения за отбягване на цивилни жертви.

В сряда Анкара стартира нова военна интервенция в Северна Сирия. Целта е основаване на буферна зона в Северна Сирия, където да бъдат върнати 3 милиона сирийци. Дамаск определи  интервенцията като експанзия . Франция, Германия, Англия, Белгия и Полша приканиха за  среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при закрити врата , която ще се организира през днешния ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР