Турците казват: лесно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо

...
Турците казват: лесно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо
Коментари Харесай

Чаша вода на празен стомах сутрин - за да се чувствате добре

Турците споделят: елементарно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо този елементарен табиет може да донесе големи изгоди за нашето тяло и можете да почувствате позитивни промени единствено за няколко седмици.
И по този начин, какво се случва с тялото ви, в случай че стартирате всеки нов ден с чаша вода на празен корем? Как този обикновен обред има толкоз мощен резултат?
Диетолози предлагат да пиете чаша вода всеки ден незабавно след пробуждане, т.е. на празен корем. Този табиет не се предлага за хора с хипертония, податливост към тежки отоци и уролитиаза. Но за болшинството хора навикът би бил безусловно безопасен и ще има единствено позитивен резултат. Разбира се, в случай че следвате няколко елементарни правила:
1. Изпийте чаша вода в границите на 10 минути след събуждането.
2. Водата би трябвало да е чиста, само че не преварена. Филтрираната, минерална или изворна вода ще свърши работа.
3. След като изпиете чаша вода, би трябвало да закусите, само че най-малко 40 минути по-късно.
4. Може би най-противоречивият миг е температурата на течността. Определено не си коства да пиете ледена или вряла вода - от такава напитка няма да има изгода.
5. Студената вода (15-20 градуса) нервира стомашната лигавица и предизвиква тялото да създава сила. Затова чаша студена вода ще помогне да се разсъните и да почувствате прилив на мощ.
6. Водата със стайна температура (20-27 градуса) дейно подтиква стомашно-чревния тракт и спомага за нормализиране на храносмилането.
7. Топлата вода (35-40 градуса) по-добре форсира процесите на пречистване на организма и подтиква обмяната на веществата
Традицията да се пие вода заран на гладно навлиза в европейската просвета от Изтока, написа БГНЕС. В Китай, Индия и Япония този табиет се смята за една от тайните на дълголетието. Затова специалистите постоянно са склонни да считат, че температурата на водата би трябвало да е към 35 градуса. Най-добре изберете температурата на водата, съобразявайки се със личното си тяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР