Турското външно министерство остро осъди предложения от президента на САЩ

...
Турското външно министерство остро осъди предложения от президента на САЩ
Коментари Харесай

Турция и Иран осъдиха плана на Тръмп

Турското външно министерство остро осъди оферти от президента на Съединени американски щати проект за споразумяване на израелско-палестинския спор, съобщи ТАСС.

" Така наречения от Съединени американски щати кротичък проект е мъртвороден. Той е проект за анексия, целящ узурпиране на палестински земи и заличаване на концепцията за взаимно битие на две страни.

Народът на Палестина и неговата земя не могат да бъдат купени за пари ", се показва в официално съобщение на външното министерство в Анкара.

Иран съобщи във вторник, че израелско-палестинският кротичък проект, показан от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано денем, е " тесногръд ".

" Това е съглашение сред ционисткия режим в Израел и Америка. Взаимодействието с палестинците не е в неговия дневен ред. Това не е кротичък проект, а проект за налагане и наказания ", сподели Хезамодин Ашна, консултант на иранския президент Хасан Рухани в " Туитър ". Междувременно конгресменът - демократ от Северна Каролина Дейвид Прайс също подлага на критика предлагането на Тръмп, като го назова " тесногръд проект за анексиране ".

По-рано Тръмп разгласи, че проектът му е " печелившо " решение и за двете страни и означи, че признава " неразлъчен " Йерусалим за столица на Израел, само че също по този начин удвоява територията на Палестина с Източен Йерусалим като негова столица.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху похвали предлагането и прикани Палестина да извърши поредност от условия, сложени от Тръмп, в опит да получи страната си в неустановен миг в бъдеще и да откри мир в района. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР