Турското външно министерство е привикало българския посланик в Анкара Ангел

...
Турското външно министерство е привикало българския посланик в Анкара Ангел
Коментари Харесай

Турция отхвърля твърденията за намеса в българските избори

Турското външно министерство е привикало българския дипломат в Анкара Ангел Чолаков, заяви БНР. Поводът са дейностите на българските институции, които в четвъртък приканиха турската страна да не се меси в изборите у нас.

Първоначално за тази интервенция. След това турският дипломат бе привикан във Външно министерство и бе поискано да се спре пропагандата в интерес на една партия. В четвъртък вечерта пред, охраняван от многочислена полиция и жандармерия.

На срещата с българския дипломат турската страна е отхвърлила обвиняванията за интервенция на публични институции в изборния развой у нас. Заявено е, че турската страна посреща с недоумение привикването на техния дипломат от българското външно министерство и " слагането на дневен ред на неоснователни изказвания ".

Данните ЦИК сочат, че на вота предходната неделя в Турция гласоподавателите са дали своят вот със забележителна скорост. В някои секции това им лишило по-малко от минути в случай, че гласуването в чужбина по принцип е по-бавно и по-трудно. В голямата си част гласовете от Турция са за Движение за права и свободи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР